tiistai 25. elokuuta 2009

Jos täytätte mun designlasini...

Saas nähdä, kuinka Millan käy, kun yritetään tehdä realistisen näkösiä laseja eräänlaisena läpipiirtona. Alkuperäinen kuva kopioitiin ensin silkkipaperin kiiltävälle puolelle. Mattapinta käsiteltiin tämän jälkeen liidulla ja kuva piirrettiin uudestaan samoja viivoja pitkin värilliselle paperille. Väritys on hankalin: miten tehdä tarpeeksi kevyesti, jottei lasi ala näyttää muovilta tms.?

Oli myös kiva käydä kirkolla katsomassa uusia maalauksia. Lehtikuvissa ne näyttivät aivan hirveiltä, yksittäisinä kun olivat. Kokonaisuutena maalauksissa on paljonkin järkeä. Koen jopa oppineeni jotain siellä :)

Sitten voisi vähän urputtaa: miksei opon ja luokanvalvojien välinen viestintä toimi? Se oli oikeastaan ainut aihe tänään opontunnilla ja siihen Leila vastaili aika ympäripyöreästi. Kuulosti hiukan siltä, että joko Leilaa vielä dissataan tai sitten hän itse ei osaa ns. olla vielä uusissa piireissä. Ikävä kyllä kouluttaminen on melko naisvaltainen ala (varsinkin artesaanikoulutukset) ja naisvaltaisista aloista on ainoastaan huonoja kokemuksia meikäläisellä. Mitä tähän asti on nähnyt kesä- ym. töissä niin kaikista puhutaan pahaa ja ollaan melko kettumaisia ainakin sille yhdelle, joka ei lähde siihen peliin mukaan. Tästä yhteishengen puutteesta kärsivät työntekijöiden lisäksi ne, joita varten nämä ihmiset työtä tekevät. Tässä tapauksessa me oppilaat.

Eikä Ikeanreissullekaan mahtunut kuin 8. Sitä tosin ei kerrottu missään vaan Anulle sanottiin melkolailla kiertoilmaisu termistä *K.V.G., kun hän ihmetteli asiaa puhelimessa. Nyt kuitenkin ollaan seuraavalla reissulla jonotuslistalla sitten. Huomenna plastoliinikaupoille, jipii!

(*Kato V*ittu Googlesta)

1 kommentti: