sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Megaübersuperhyper -ajantasallesaattopäivitys osa II : joulun jälkeen

Tammikuussa tapahtui seuraavanlaista: Minna, Kiia ja minä aloimme tehdä pikkupikku tilaustyötä. Kumipuolelle (ja messukäyttöön) tilattiin halkaisijaltaan ~3m autonrengas josta pystyy kulkemaan läpi portaita käyttäen. Materiaalina meillä oli 9mm. 6mm ja 14mm vaneri sekä maali ja rutkasti pitkää pinnaa. Laskelmien ja pohjapiirrosten jälkeen sahasimme käsijiirisahaa käyttäen 8 palasta jotka olivat aina 1/4 renkaasta. Liitimme 4 palaa toisiinsa tukipuiden avulla luoden näin kaksi puolikasta. Apuna tässä oli paineilmanaulapyssy sekä puuliima.Pääsipä sitten niin köpelösti käymään, ettei tuo suoraan saahaminen oikein onnistu, niin nauhahiomakoneella sitten renkaan ulkoreunoja tasoittamaan...
Hionnan jälkeen liimasimme ja painenaulasimme renkaan ulkoreunaan 6mm vanerista liuskoja tehden siitä näin umpinaisen. Eivätkö nekin menneet osittain aavistuksen vinoon ja taas sai nauhahiomakone laulaa. Renkaasta piti myös sahata pieni pala pois alareunasta saadaksemme siitä vakaan, jotta se voisi portaiden kanssa pysyä myös pystyssä. Pala lähti kätevästi irti pöytäsirkkelillä.
Kun kaikki palat oli liitetty yhteen alkoi maalaus. Renkaan pintakuviointi syntyi sabluunalla. Viivat loimme harppia ja sitä kuuluisaa kärsivällisyyttä apuna käyttäen. Päivää ennen deadlinea Mauri muistutti meitä siitä, että renkaaseen piti tosiaan tulla tarroitukset joissa lukee "SASKY" ja alapuolella "Sastamalan koulutuskuntayhtymä". Paniikki meinasi iskeä, mutta Sastamalan Suurkuva pelasti meidät ja sai tarrat valmiiksi vielä saman päivän aikana, muutamassa tunnissa.
Portaat syntyivät ilman sen kummempia ongelmia, tai ainakin niitä tehdessä kiroilimme vähemmän. Materiaalina oli 14mm vaneri. Kiia teki niihin vielä sabluunalla hienot pintakuviot. Viimeinen rakennuspäivä venyi 12 -tuntiseksi, mutta hoidimme homman kotiin! Ensimmäinen sijoituspaikka valmiille renkaalle oli Tampereen Pakkahuoneella teknisten alojen koulutusmessuilla. Tällä hetkellä rengas odottaa sijoitustaan amiksen kumiosastolle lavasteelle varastoituna.

2 kommenttia:

  1. Komean renkaan ootte saanut aikaan! Kyllä teillä siellä hommaa riittää ja hyvin selvisitte urakasta! Ei paha :P

    VastaaPoista
  2. Sie taasen oot ollunna kamalan ahkera! Täytyypi perehtyä paremmalla aikaa, kiinnostavia kuvia. :)

    VastaaPoista