keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Lekottelutuoli

Joku vanha oppilas vuodelta nakki loi aihion lekottelutuolille. Se jäi kovin raakileeksi mutta siinä oli ideaa. Mauri antoi meille ykkösille tehtäväksi samanlaiset tuolit pehmusteineen ja päällystettyinä. Kaikenkaikkiaan tuoleja tuli neljä kappaletta. Olin samassa työryhmässä Kiian ja Paulan kanssa.
Projekti aloitettiin jo ennen Porin reissua, mutta valmiiksi saimme parisen viikkoa sitten. Ensin suunnittelimme ja piirsimme millainen kaarimuoto tuoliin tulee. Tämä muoto sahattiin vannesahalla vanerista (6mm paksua jos oikein muistan). Kappaleet luonnollisesti hiottiin. Kaksi näin luotua muotokappaletta liitettiin tuolin reunoiksi tukipuilla. Tukipuiden päälle nidottiin 4mm vanerisuikale. Aikaansaatiin tuolin istuin- ja takaosa.
Istuinosan päälle tuli kaksi kerrosta solumuovia, joka kuumaliimattiin. Solumuovin päälle taasen kiinnitettiin vaahtomuovipatjaa. Koko komeus verhoiltiin (paineilmanitojalla :D). Meidän tuolissamme oli lisäjippona vielä niskatyyny. Tuli aikas hiano ja on mukava istua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti