tiistai 20. huhtikuuta 2010

Noita Nytenenän taikatalo 2010

Tulipa vietettyä Porissa kaksi viikkoa putkeen ennen pääsiäislomaa ja tehtyä kymmenen ihmisen tiimillä kaksi erilaista huonetilaa lastentapahtumaan: Aurinkohuone ja Jäähuone ("iglu"). Opittua tuli monenlaista; toisiin paremmin tutustumista sekä käytännön työtä ja staminaa tehdä pitkää päivää. Aamukahdeksalta aloitettiin useimpina päivinä ja siinä aamukolmelta noin keskimäärin lopeteltiin... Ja olettekos koskaan miettineet, miltä näyttäisi 700 puhelinluetteloa pinottuna yhden huoneen nurkkaan? Nämä kaikki tuli käytettyä!
Työskentelin pääasiassa Jäähuoneen puolella Anun, Jennin ja Jannen kanssa. Pikku tiimimme sisäinen ryhmäjako meni sitten vielä puoliksi, Anu ja Jenni sekä Janne ja minä. Mutta siis, asiaan (vaikkei kaikki ole kronologisessa järjestyksessä)! Tämä oli huonetilan lähtötilanne:
Siivoamisen ja raivauksen jälkeen laitoimme lumitunnelin seinät pystyyn (kipsilevyä ja kakkosnelosta). Tunneli tarjoaa yllättäen konttauselämyksiä lapsille ja lapsenmielisille. Se maalattiin sinertävän valkeaksi. Tunnelin seiniin ja kattoon tuli kaniiniverkko ja siihen lakanakangasta ja hallaharsoa. Sisäseiniin ja lattiaan tuli lisäksi solumuovia (sitä, mistä retkipatjat tehdään). Anun kanssa liimasimme sikaflexillä tunnelin mutkaan peilipleksistä(?) palasia.


Kiviseinä luotiin toissavuonna järjestetyn Taikatalon viidakkotemppelin raunioista. Kiviseinät (harsokankaalla päällystettyä styroxia) maalattiin valkoisiksi ja muurattiin yhtenäisemmiksi uretaanin avulla. Seinämän edustalle tuli järvi sinisestä kankaasta ja järvelle tehtiinn reunama puhelinluetteloista jotka päällystettiin voimapaperilla ja maalattiin.
Toissavuodelta olivat myös peili sekä valtaistuin, jotka Anu ja Jenni sävyttivät & pimppasivat paremmin huoneen tunnelmaan sopiviksi. Valtaistuin seisoi korokkeella joka oli tehty voimapaperilla päällystetyistä puhelinluetteloista ja maalattu. Kuvassa mukana vielä keskeneräinen jääkarhuntalja Armas, joka sekin on pääosin Anun ja Jennin käsialaa. Pää on uretaanilla täytettyä kaniiniverkkoa joka on päällystetty karvakankaalla.
Hyljekalliossa käytettiin myös hyväksi vanhoja temppelinraunioita sekä Jennin sekä veljensä vanhoja pehmoleluja. Valkoinen maali ja sininen sävytys tekevät ihmeitä, kunhan on myös Anun tekemä pesäkolo ja allekirjoittaneen nitomat hallaharsot :D Tässä kuva sommitteluvaiheesta, koska näytän huoneen lopputuloksen UV-valaistuksineen päivineen vasta aivan viimeiseksi:
Tunnelin lisäksi suuri urakka oli huoneen keskelle tullut takka, jota väsäsi pääasiassa Janne ja minä. Mantteliin saakka takka on voimapaperoituja puhelinluetteloita. Hormi on muokattu styroxlevyistä. Uretaanista sai hyvän hormikiinnikkeen sekä muotoa takanreunukseen. hormin ja puhelinluetteloiden välissä on vanha keittiökaapin tms. ovi antamassa tukea. Paula teki lumihiutalekoristeen aihion jonka Janne sitten viimeisteli. Janne hoksasi myös luoda jääpuikkoja kuumentamalla ja muokkaamalla peilipleksiä kuumailmapuhaltimella. Toissavuodelta jääneitä hämähäkkejä (vaahtomuovia) laitettiin sinne tänne takkaan roikkumaan ja väkersin ristin sideharsosta suoraan tulen yläpuolella roikkuvalle hämiskaverille.Huonetilan eteisen Anu ja Jenni maalasivat siniseksi sekä tekivät hurjan työn laittamalla paperilumihiutaleita siiman varaan roikkumaan kaniiniverkkoon. He myös tekivät itse Jäähuoneeseen katon lakanakankaasta, jossa roikkui vanusta tehtyjä lumipalloja. Eteisessä sattui sijaitsemaan myös työmaamme varastokoppi, joka oli häivytettävä taustaan. Jannen kanssa pistin uretaanilla styroxlevyjä seinään ja oveen kiinni siten, että ovi aukesi vielä riittävästi. Lohkaremaisen levystä sain vuolemalla vasaran repimispäällä uria styroxlevyyn. Eteisestä käsin näkyy myös huoneemme sisäänkäynti, jonka Anu teki peilipleksin ja siiman avulla, eräänlaiset helmiverhot.

Tällainen tämä oli sitten valmiina. Huoneessa oli tosiaan UV -valaistus, samoin kuin takan tulena mutta siitä en saanut kuvatodisteita:
Kiitos kovasti takanrakennuskuvasta Anulle!

2 kommenttia: