maanantai 4. kesäkuuta 2012

Lopputyö: Merenhuiske -leikkiteline

Lopputyöprojektini tiivistettynä ja muutamin kuvin:
Äitini serkun perhe tilasi minulta kahdelle pojalleen Merenhuiske -leikkitelineen Muumien hengessä. Poikien äiti haikaili Facebookissa, että kuka tekisi heille laivan ja koska minulla ei ollut vielä lopputyötä tuolloin, (helmi-maaliskuu 2012), tarjouduin tekijäksi.

Ensin tein laivasta mallineen SketchUpilla ja lähettelimme asiakkaan kanssa kuvia ja ideoita eestaas. Samalla pohdin ja tein materiaalilistaa sekä otin selvää hinnoista ja tein hinta-arviota. Kävin asiakkaan luona kerran paikanpäällä kevättalvella piirustusteni kanssa ja annoin silloisen hinta-arvion joka oli lähemmäs 1 000€. Arvellusta hinnasta huolimatta sain asiakkaalta luvan jatkaa ja aloittaa rakentamisen.



SketchUp -mallineesta kaikki lähtee




 Hytti/ohjaamo -koppi levytettynä -- kiitos Jani ja Tomi -- ja korokkeen rungon kera

 Strategiset mitat: korkeus 1200mm, pituus n. 3200mm ja leveys n. 2000mm. Laivan laidat ovat 9mm paksuista havuvaneria. Hytti on noin 1600mm korkea ja sen halkaisija on metri, päällystetty 4mm paksulla koivuvanerilla. Laivan kansi koostuu kolmesta osasta ja se on 15mm paksua havuvaneria. Tukipuiden "perusyksikkönä" on höyläämätöntä kakkosnelosta, josta sahasin tarvittavan kokoisia paloja.

Laivan kansi ja muut puunväriset osat on lakattu Heloksen puolihimmeällä erikoislakalla. Maalatut pinnat ovat Nordican talomaalia, sävytin värit itse koulussa väripastoilla. ("Talomaalin tähteitä" :D)
 Ruuma ja säilytyslaatikko

 Tikkaat tilattiin nettikaupasta, samoin kuin laivan periskooppi ja kyljessä olevat kiipeilyotteet.
Tekijän ja kipparin yhteiskuva :) Laivan lopulliseksi hinnaksi tuli netistä tilatut tilpehöörit mukaan lukien 736,10€

Kiitokset vielä rakennusapulaisille Mirka, Kiia, Riikka ja Paula
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=3Kk6sZ6qaqg#t=842s

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti